Talitha Nawijn

Hallo! Leuk dat je deze website bezoekt! Ik ben Talitha Nawijn, de dirigente van Grace & Glory. Henk Doest, enkele bestuursleden en ik hebben in 2010 de koppen bij elkaar gestoken en Grace & Glory opgericht. Dat het zo groot en gaaf zou worden als het nu is had ik nooit gedacht!

Zelf heb ik jazz zang gestudeerd aan het conservatorium van Hilversum en geef sinds die tijd zangles aan groepen en individueel. Ook geef ik workshops stemtechniek, podiumpresentatie en blackgospel zang. Ik heb veel verschillende dingen gedaan met mijn stem: 7 jaar gezongen bij de EO Ronduit Praise Band, 7 jaar gezongen bij de klezmerband Mazzeltov, engel en prinses gespeeld bij kindermusical gezelschap ‘De Vliegende Speeldoos’.

Mijn eerste dirigeer ervaring was bij Black gospelkoor ‘Inside Out’. Daar heb ik (wederom) 7 jaar gedirigeerd. Daar ben ik mee gestopt om zelf meer te kunnen zingen. In 2009 heb ik mijn eerste solo CD ‘Raak’ gemaakt (gevolgd door mijn tweede CD ‘Ont-Moeten in 2014 en mijn derde CD ‘Volgens Mij’ in 2016). Toch miste ik het dirigeren. 

Toen de vraag van Henk kwam of ik een koor wilde dirigeren hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. Het is ontzettend leuk om mensen die houden van zingen en van God samen te voegen tot een mooi geheel. Soms voel ik me net een edelsmid die met heel mooi materiaal mag werken.